HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  PublicatiiPublicatii  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei

Go down 
AuthorMessage
Admin
Extreme User
Extreme User
Admin

Male
Number of posts : 225
Age : 38
Localizare : Craiova
Registration date : 2007-12-21

Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei Empty
PostSubject: Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei   Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei Alarm-1026th December 2013, 02:33

Ai primit un SMARTPHONE de CRĂCIUN? Este esențial să faci ASTA pentru a avea grijă de BATERIE

Site-ul gizmodo a întocmit un ghid cu sfaturi utile legate de modul în care utilizatorii trebuie să-și încarce telefoanele pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei K_bigpic_97813600

În mod evident, regula de bază pentru prelungirea autonomiei bateriei este folosirea judicioasă a aplicațiilor și funcțiilor telefonului, cum ar fi dezactivarea Wi-Fi-ului și a GPS-ului atunci când nu le folosiți.

Lăsând asta la o parte, există totuși câteva trucuri care vă pot ajuta să prelungiți durata de viață a bateriei, scrie Gizmodo. Iată-le în continuare:

1. Păstrați bateriile încărcate peste 50%. În cazul bateriilor de tip litiu-ion, cu care sunt dotate majoritatea smartphone-urilor, este bine să încercați să le țineți în permanență încărcate la peste 50% din potențialul lor. În felul acesta, ele vor rezista mai bine trecerii timpului. Cu toate astea, cam o dată pe lună este bine să lăsați telefoanele să se descarce de tot. Majoritatea bateriilor actuale le indică posesorilor de smarphone-uri cât timp mai au până să se descarce, iar această funcţie îşi poate pierde din precizie după o oarecare perioadă.

2. Nu trebuie să încărcați telefoanele până la 100%. Bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate complet, așa că experții vă recomandă să vă opriți înainte de atingerea pragului de 100%. Mai mult, când sunt uitate la încărcat, bateriile smartphone-urilor se pot încinge. Din fericire, majoritatea smarphone-urilor au grijă să întrerupă alimentarea cu energie în mod automat în aceste cazuri, însă experții vă recomandă totuși să le deconectați de la priză înainte ca bateriile să ajungă la 100%.

3. Aveți grijă la temperatură. Cel mai mare inamic al bateriilor de tip litiu-ion este căldura. Bateriile smartphone-urile se vor degrada cel mai repede atunci când sunt expuse unor temperaturi ridicate, fie că telefoanele sunt utilizate sau nu. La o temperatură de zero grade Celsius, o baterie litiu-ion își va pierde 6% din capacitatea maximă pe an. La 25 de grade Celsius, își pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius procentul se ridică la 35%. Desigur, nu se așteaptă nimeni să vă țineți telefoanele la frigider, însă încercați să nu le uitați în mașină în zilele caniculare.
Back to top Go down
http://frozen-network.forumz.ro
 
Cum să-ți încarci telefonul pentru a prelungi viața bateriei
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Cod HTML pentru Flashscore

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Diverse :: Diverse ( Sundries )-
Jump to: